ECO SUD S.A. este partener în cadrul campaniei ”EcoAtitudine = Responsabilitate, Informație, Acțiune – Ediția 2017”, formată din membrii Federației Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară, Asociației Brainstorming, SC Reciclyng International Magazine S.R.L. și Asociației Iris Terra Green.

Ca și membru activ al campaniei, ECO SUD va percepe tarif 0 la Depozitul Central de la Mavrodin pentru cantitățile de deșeuri reciclabile valorificabile rezultate în urma sortării deșeurilor colectate de către comunități, din care până acum s-au primit circa 6 tone.

Echipa caravanei EcoAtitudine a poposit în perioada 03.05.2017 – 22.06.2017 în județele Argeș, Covasna, Dolj, Harghita, Iași, Maramureș, Mureș, Sibiu și Teleorman, oferind o viziune completă a ”conceptului eco” pe care îl promovează în mediul școlar din România. Campania EcoAtitudine se desfășoară începând cu anul 2010 și vizează conștientizarea elevilor claselor I-VIII (inclusiv clasa 0) asupra importanței mediului, un domeniu în care România atrage semnale negative din partea comunităților europene. În acești 7 ani au avut alături peste 365.000 de elevi din peste 550 de școli. Organizatorii au reușit să strângă peste 450.000 kg de deșeuri din hârtie, carton, plastic, metal și sticlă. Obiectivul este ca până în anul 2020 să dezvoltăm noi atitudini față de mediul înconjurător pentru peste 1.000.000 de elevi și profesori. Campania EcoAtitudine se potrivește perfect cu agena companiilor private la capitolul ”Responsabilitate Socială” (CSR), oferind posibilitatea implicării directe în probleme de protecția mediului și în dezvoltarea comunităților locale prin educație.

Caravana EcoAtitudine a ajuns în luna iunie în județul Teleorman, în localitățile Vitănești și Botoroaga pentru lansarea proiectului ECOATITUDINE, în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ,,Managementul DeșeurilorTeleorman”. Membrii EcoAtitudine alături de reprezentanți ADI Teleorman le-au prezentat elevilor obiectivele principale ale proiectului, iar aceștia vor transmite mai departe comunității mesajul din scrisoarea campaniei. De asemenea, elevii au fost premiați pe loc în urma unui concurs de întrebări. Cei câștigători au primit ghiozdane, șepci, calendare și agende. Multe premii au fost oferite chiar de către Terra, care s-a bucurat să găsească elevi atât de implicați în proiect, elevi care doresc o schimbare reală și care protejează mediul înconjurător. Proiectul se desfașoară în perioada 9 martie - 17 noiembrie 2017 și  are drept obiectiv gospodăriile din mediul rural cu scopul de a  promova colectarea selectivă , dar și de a responsabiliza oamenii în sensul că deșeurile rezultate din activitatea umană pot fi recuperate cel puțin o parte din ele, de a se reduce efortul financiar al UAT-urilor pentru plata cantităților de deșeuri care nu au fost deviate de la depozitare pentru îndeplinirea țintelor celor doi operatori care gestionează deșeurile în județul Teleorman, SC POLARIS M HOLDING SRL și ECO SUD SA.

În acest județ s-au înscris în proiect școlile din localitățile: Botoroaga, Călinesti, Islaz, Nenciulești, Slobozia Mîndra, Tătărăștii de Sus, Tătărăștii de Jos, Vitănesti, iar pe lângă acestea, în afara concursului, s-au mai înscris școlile din Bragadiru, Fîntînele, Seaca, Săceni, Segarcea Vale, Siliștea Gumești.

Proiectul presupune schimbarea mentalității vizând creșterea gradului de responsabilitate a cetățenilor și o bună educație ecologică prin intermediul copiilor, prin crearea unui front comun spre eficientizarea colectării selective din județ.

LINK:http://www.ecoatitudine.eu/index.php/caravana-ecoatitudine/item/37-caravana-ecoatitudine-in-judetul-teleorman